Monday, January 24, 2011

Terima kasih ya Allah..

Syukur ya Allah.Alhamdulillah. Hanya lafaz itu yang mampu aku ucapkn. Tak terkata dengan bicara,tak dapat dilakar dengan seni.Terima kasih ya Allah. Buat ukhti yg aku sayangi,aku mahu kau patuhi syariat,aku mahu kau bahagia dunia akhirat. Aku mahu kau jd insan solehah.Untuk agama Tuhan.Cintai Allah lebih dr segalanya,cintai nabi sepenuh hati.

Untukmu wahai ukhti yg aku sayangi,lakaran hati ini buatmu..

 Tatkala mehnah ujian datang,pasti ia diiringi dengan air mata.Andai kau diuji,itu tanda Dia menyayangimu,Dia mencintaimu.Dia sentiasa ada disaat kau senang dan susah.Tetapi,ada pernah kau bermuhasabah tentang cintaNya sebelum kau mendamba kasih selainNya? Tanya dirimu lagi,ketuk pintu imanmu,buka lembaran baru,jaga hati yang satu,agar cintamu hanya buat Illahi. Ujian itu beserta hikmahnya.Tabahkan hati wahai insan.Segalanya ingin meningkatkan taqwamu.Ayuh raih tanganku,mari berjuang bersamaku.Mardhotillah itu yang kita tunggu,rahmat Tuhan itu yang kita perlu,syurga Illahi itu yang kita impikan.Mari harungi dugaan itu bersamaku.Moga hati-hati hamba Allah ini bertaut kasih untuk bernaung di bawah redha dan rahmatNya.

 Di saat ketika kau didatangi ujian,mahu aku jadi penenangmu.Ingin ku hurkan bahu.Saat itu,ingin ku bawamu menuju ke rumah Allah,mengalunkan ayat cintaNya bersamamu agar kau tenang.Solat bersamamu agar kau lupa seketika masalah dunia sementara.Ketika itu,aku hanya ingin kau tahu , ' Derita kehidupan bukan 1 beban,gundah kehidupan bukan 1 ancaman,tapi 1 didikan.Mehnah kehidupan,bukan 1 kesusahan tapi 1 kekuatan.Walau perit manapun kehidupan,sesukar manapun perjalanan,tabahkan hati,kita mujahid,kuatkan diri,kukuhkan tekad.Yakinlah apa yang ditentukanpasti ada hikmahnya.Betulkan niat dalam kita menuju mardhotillah,InsyaAllah.


Terima kasih atas semua ilmu yg kau hulur buatku,sokongan yg kau beri padaku,kesanggupanmu melayan ku siang dan malam .terima kasih atas semuanya..
No comments:

Post a Comment